Geen categorie

Duurste Hamburger Van Nederland !

 

CHEF DIEGO VERBREEKT RECORD IN GUINNESS BOOK OF RECORDS MET DUURSTE HAMBURGER TER WERELD

Ter ere van International Hamburger Day heeft Chef Diego zondag het record verbroken voor duurste hamburger ter wereld. Op het Hembrug- terrein in Zaandam werd deze bijzondere hamburger, met een waarde van €2050,-, door Chef Diego gepresenteerd aan de pers. De aan- wezige pers kon proeven van mini varianten van deze limited edition burger.

De hamburger is gemaakt van Japans dry aged wagyu, Oosterschelde kreeft, foie gras, witte truffel, Remeker kaas, Japanse fruit tomaat en kaviaar. Bakker Edwin Klaasen van Desemenzo maakte het hamburgerbroodje van brioche met saffraan en bladgoud. De speciale ham- burgersaus is op basis van een reductie van vijfendertig kreeften, Madagascar vanille, saffraan, Jamaican Blue Mountain kof e en vierendertig jaar oude soja saus. Chef Diego heeft met dit broodje het record in het Guinness Book of Records verbroken.

OVER DIEGO

Diego Buik staat bekend als de ‘Hamburger- koning’. Zijn liefde voor de hamburger

ontstond in Londen waar hij twee jaar als souschef werkte bij Soho House. Toen Diego terug naar Nederland kwam is hij zich volledig gaan concerteren op burgers en het verbeteren van zijn recept. In 2015 werd zijn hamburger verkozen tot ‘Beste hamburger van Rotterdam. Begin april serveerde Diego limited edition burgers ter ere van de in totaal door hem 15.000 verkocht burgers.

NOOT VOOR DE REDACTIE: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Diego Buik via:Email: diego@chefdiego010.com / Telefoon: 06-11831478 / Website: www.chefdiego010.com

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *