Hierbij mijn eerste Vlog met recept van de Buttermilk Chicken Hamburger ! Wil jij dit recept namaken kijk de vlog en het recept staat onder de video ! kook ze en eet smakelijk !

 

 

 

 

Buttermilk Chicken Burger 4 personen

Ingrediënten :
4 stuks kippendijen
500 ml karnemelk
zout en peper
2 avocado’s
4 eieren
300 gram cornflakes
200 gram bloem
Zout + peper
Paprika poeder
Knoflookpoeder
Cayenne peper
Sla
Tomaat
Cheddar
Hamburgerbroodjes
Pineapple ketchup te koop via mijn website !
Olie om in te frituren

Bereidingswijze:

Peper en zout de kippendijen en marineer 24 uur in karnemelk
Snijd de avocado in frietjes
Snijd de tomaat
En pluk en was de sla
Haal de schil van de avocado af en neem 75 gram bloem en voeg daar naar smaak wat zout toe, klopt twee eieren los en maak de cornflakes fijn dat kan met de hand een vijzel of kort in de keukenmachine. haal nu de avocado Door de bloem dan door het losgeklopt en en vervolgens door de cornflakes en leg ze op een boordje apart.
Zet een pan met olie op laag vuur en laat alvast warm worden tot 180 graden. ( of zet de frituurpan aan)
Voeg de overige bloem bij de bloem die je al gebruikt hebt en voeg van de paprika,knoflook en cayenne poeder elk 1 theelepel bij het bloem en meng goed door
Haal nu de kip zoals de eerder de avocado frietjes eerst uit de karnemelk haal ze door de bloem dan door het ei en dan in de cornflakes. hou je niet van de extra structuur van de cornflakes kan je het ook heel Amerikaans houden en dat is puur uit de karnemelk halen en door de bloem wikkelen. en leg ze op een boordje klaar.
Toast in de tussentijd de broodjes dat kan onder de gril in een pan op de bbq of in een grillpan
Zodra de olie/frituur warm is frituur je de avocado frietjes zo 2 min aan elke kant tot ze mooi goudbruin zijn haal ze uit de olie leg ze op een stukje keukenpapier en bestrooi ze met zout.
Het zelfde doe je met de kip alleen deze frituur je zo 6 a 8 min per kant tot mooi goudbruin en gaar haal ze uit de olie leg ze op een stukje keukenpapier en bestrooi met zout.
Als de broodjes getoast zijn doe aan beide kanten de pineapple ketchup beleg de onderkant met sla en tomaat. ( wil jij spek, augurk, of andere toppings voeg ze vooral toe maar laat de kip wel tot zijn recht komen)
Leg nu de kip en avocado frietjes in een ovenschaal met bakpapier. leg de kaas op de gefrituurde kip en laat de kaas smelten in de oven en de frietje weer lekker warm worden.
Haal de kip en de avocado frietjes uit de oven en leg ze op de onderkant van het broodje doe daar boven op 3 stuks avocado frietjes deksel erop

en eet smakelijk !