ReceptSweetness

Tony’s Chocolonely Popcorn Discodip Taart !

Cheesecake Tony’s Chocolonely

Dan wordt je op een dag getagged door een oud collega in een bericht van ELLE Eten ! Ze daagt me uit om een taart te maken en niet zomaar een taart maar een Tony’s Chocolonely Champagne Framboos Knettersuiker Taart ! En natuurlijk ga ik die uitdaging aan ! nog geen 2 dagen later stond de taart op de bar bij mijn werk om te verkopen ! en was die binnen een halve dag uitverkocht.

 

Deze taart is niet onopgemerkt gebleven door Tony’s Chocolonely en kreeg de vraag met welke chocolade ik van hun nog een taart zou willen maken ! Dus ik natuurlijk opzoek naar de meeste leuke chocolade van Tonys en kwam uit op de popcorn-discodip reep. En ja hoor een paar dagen later lag er een envelop met de chocolade met een briefje dat ze graag de taart wouden zien.

 

Nu vandaag was het zover ! ik had tijd om deze taart in elkaar te bouwen! het leuke van dit is eigenlijk dat ik niet zo bakker ben ! ik hou van koken maar zeg altijd tegen me collega’s dat ik het liever opeet want van het maken krijg ik plakhandjes. En ja hoor dat kreeg ik natuurlijk vanochtend ook !


 

Natuurlijk wil ik dit recept niet aan jullie voorbij laten gaan ! Dus hieronder staat die.
klik op de ingrediënten en je wort automatisch naar het product gebracht op de website van Albert Heijn en kan je het makkelijk toevoegen aan je winkelmandje !

Veel Bak Plezier

Ingrediënten:

250 g maria koekjes 

50g roomboter
1 reep Tony’s Chocolonely chocolade melk
900 g MonChou ( roomkaas)
340 g witte basterdsuiker

4 eieren
1 reep Tony’s Chocolonely melk-popcorn-discodip ( verkrijgbaar bij bijenkorf)
1 zak coated popcorn toffee en melk chocolade albert Hein
1 potje disco spikkels Albert Heijn ( taart versiering)
Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Voeg de boter toe. Vet de springvorm in. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, druk aan en zet ca. 5 min. in de oven. Laat afkoelen.

Hang ondertussen een kom in een pan kokend water. Zorg dat de kom het water net niet raakt. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie.
Meng de roomkaas en suiker in de keukenmachine. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Schep wat van dit mengsel in een kom en houd apart.

Schenk de basis in de springvorm.

Spatel de gesmolten chocolade door de rest van het mengsel en schenk over het eerder beslag in de springvorm.
Bak de taart ca. 1 uur in de oven.

Laat afkoelen en verwijder de vorm en decoreer de taart nu met de disco spikkels de Tony’s Chocolonely chocolade en natuurlijk de Popcorn!

voor de extra touche kan je nog wat chocoladesaus en karamelsaus over sprenkelen

Tags:

One comment

  1. Wat gaaf dat Tony Chocolonely je dit zelf heeft gevraagd. Ik ben gek op die repen, en deze taart ziet er dan ook weer heerlijk uit! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *