Mijn burger bevat  een deel kalf en rund, alleen heb ik nu gekozen voor het beste kalfsgehakt van MRIJ vlees van topslager Piet van der Berg. Nu is er Black Angus gehakt en Wagyu gehakt hieraan toegevoegd. Daarnaast heb ik bewust gekozen om The ‘U” te laten draaien om de patty (het vlees). Zo voegde ik bij mijn eerste burgers nog ketchup, mosterd etc toe en bestaat The “U” nu puur uit het gehakt op smaak gebracht met zout en peper.

The “U” heeft ook een ander broodje gekregen. Nog steeds gebruik ik het geweldige brioche brood van het Vlaamsch Broodhuys, alleen is de bovenkant nu bedekt met grof zeezout. Maar The “U” is The “U” niet zonder het gebakken eitje en de hollandaise saus en natuurlijk de signature steakmes erin. Vandaag de dag gebruik ik het mooie steakmes van Deejo Knives.
Maar wat is er naast de patty en het steekmes dan nog meer veranderd aan The “U”? Om het compleet te maken heb ik een heerlijk gerookte uienchutney toegevoegd van Manenwolf’s rokerij & foodlab.

 

Deze burger heeft top 5 prijs gewonnen beste hamburger van Nederland categorie finest op de horecava 2016 ! en is beste hamburger van rotterdam 2015 en tweede prijs beste hamburger van rotterdam 2016